Krokholmen har følgende bygninger

Sandhornhuset ble bygd i 1904 og inneholder 3 soverom, kontor, spisesal, kjøkken, bad og kjeller med vaskerom. I 2005 bygde daværende eier, Reitan-gruppen, et svært moderne og velutstyrt kjøkken som benyttes ved arrangementer. Det majestetiske Sandhornet (993 moh) troner i horisonten. Totalarealet er på 204 kvm.

Nordlandshuset ble bygd i 1850 av Nikolai Friis som var den første som etablerte seg på Krokholmen. Nordlandshuset inneholder 5 soverom, 2 stuer, bibliotek og 3 bad. Arealet er på 196 kvm.

Kårstua er på ca 80 kvm med stue, 3 soverom og bad. I tilknytning er det et tilbygg med badstu og dusj. Utenfor er det to badestamper og sittegrupper.

Nikolaibrygga ble bygd i 1890 til tradisjonelt bruk. Den ble bygd om i 1987 og inneholder nå 6 soverom, 2 bad, kjøkken og pub. Arealet er på 159 kvm. Nikolaibrygga har kai med tilhørende flytebrygge.

Låven ble bygd i 1920 av eierene av Sandhornhuset. Låven ble ombygd i 1997. Nå inneholder den 4 soverom inspirert av årstidene og 2 bad i andre etasjen. Nede er det stue, 3 soverom og bad. I stuen kan man fremdeles se deler av den opprinnelige tømrede strukturen.

Krygerbrygga ble oppført på Krokholmen i 1930 av Kryger Karlsen. Opprinnelig byggeår er ukjent. Kryger Karlsen kjøpte en brygge i Kristiansund. Den ble demontert og fraktet med båt til Krokholmen hvor den ble satt opp igjen som brygge og klippfisktørkeanlegg. Krygerbrygga har tre etasjer. Første og tredje etasje er relativt uforandret. Andre etasje har i dag en konferanseavdeling. Første etasje har nå pub og serveringslokale som er bevart i rustikk stil med plass til opptil 150 gjester. Totalarealet er i underkant av 1000 kvm. Krygerbrygga har også en gjestehavn med toalettanlegg, strøm, vann og grillområde.

Fiskehjellet utenfor Krygerbrygga er det eneste hjellet i Salten som overlevde storstormen høsten 2014 som tok med seg det nybygde hjellet på Storesand. Opprinnelig var det tre fiskehjell på Krokholmen.

Ellers har Krokholmen en liten gjestehytte, Fugløy, som ble bygd i 1988 og inneholder soverom og entrè.  I tillegg kommer Fjøsen, som var tilknyttet beboerne i Nordlandshuset. Dette brukes i dag som lagringsplass. Redskapsbua ved Sandhornhuset har beholdt sin funksjon frem til i dag. Det gamle aggregathuset er nå brukt til oppbevaring av hageredskaper.